Apteekkipalvelut

Liikkujan apteekki

Alavuden apteekki on liikkujan apteekki, kannustamme liikkumaan ja annamme vinkkejä liikunnallisen elämän aloittamiseen ja ylläpitoon. Järjestämme myös liikunnallisia asiakastapahtumia, joissa pääset liikkumaan yhdessä tuttujen apteekkilaisten kanssa! Seuraa tiedotuksiamme ja tule mukaan! Meiltä löydät myös kattavan valikoiman liikkujalle tarkoitettuja tuotteita. Löydetään yhdessä lääke nimeltä liikunta!

Annosjakelu

Apteekin tarjoamaa annosjakelupalvelua käyttävä asiakas saa lääkkeensä apteekista koneellisesti pakattuna käteviin kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Palveluun sisältyy myös lääkityksen tarkistus. Annosjakelu vähentää lääkehävikkiä ja usein myös pienentää lääkemenoja. Annosjakelupalvelu on apteekin tarjoama maksullinen lisäpalvelu. Kysy lisää palvelusta apteekin henkilökunnalta.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuspalvelu on apteekin tarjoama lisäpalvelu, joka edistää lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta. Palvelu soveltuu etenkin iäkkäille ja useita lääkkeitä käyttäville. Palvelussa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys ja tarkistetaan epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lääkityksen tarkistuspalvelu on apteekin tarjoama maksullinen lisäpalvelu.

Lääkkeiden yhteisvaikutusten seuranta 

Kun keskität lääkeostosi omaan lähiapteekkiisi Alavuden apteekkiin, voimme nähdä lääkkeittesi mahdolliset yhteisvaikutukset ja varmistaa lääkityksesi turvallisuuden. Kysythän neuvoa myös reseptivapaita lääkkeitä ostaessasi.

Lääkejäte

Kotitalouden lääkejätteet, elohopeakuumemittarit, ruiskut ja neulat voi tuoda veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi.

Lajittele lääkkeet näin:

  • Poista tietosuojan vuoksi pakkauksista henkilötietoja sisältävät tarraetiketit.
  • Poista tabletit alkuperäispakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin. Läpipainopakkauksessa olevia lääkkeitä ei tarvitse irrottaa liuskoista.
  • Voiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissa.
  • Jodia sisältävät lääkkeet erillään (Jodix, Betadine).
  • Ruiskut ja neulat erillään pakattuna läpäisemättömään lasi- tai muovipakkaukseen.
  • Elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään pakattuna tiiviiseen lasi- tai muoviastiaan.

Asiakaslehdet

Alavuden apteekin oma asiakaslehti Avainapteekit-lehti jaetaan alueen kotitalouksiin 6 kertaa vuodessa.

Ilmestymiskuukaudet ovat tammikuu, maaliskuu, toukokuu, heinäkuu, syyskuu ja marraskuu.
Tutustu mielenkiintoisiin juttuihin ja  hyviin tarjouksiin. 

Terveydeksi -lehdessä on luotettavaa tietoa terveydestä, sairauksien hoidosta, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista. Suomen Apteekkariliiton neljä kertaa vuodessa julkaiseman lehden saat maksutta apteekistamme. Tule ja nouda omasi!

Toimimme opetusapteekkina

Tarjoamme harjoittelupaikkoja farmaseutti- ja proviisoriopiskelijoille. Myös koululaiset voivat tutustua alaan työelämään tututustumisjakson (TET) aikana.